Stroopwafelrecept


Ingrediënten voor de wafels:
125 g Van Gilse witte basterdsuiker
100 g roomboter
210 g bloem (gezeefd)
1 ei
1½ theelepel kaneelpoeder
2 theelepels vanille aroma of
een zakje vanillesuiker
2½ g zout

Bereiding van het wafeldeeg:
Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur. Meng alles behalve de bloem met de hand goed door elkaar. Als laatste de gezeefde bloem door het beslag mengen.

Ingrediënten voor de stroop:
175 g stroop (de Friesche Vlag)
90 g Van Gilse bruine basterd suiker
50 g roomboter
½ theelepel kaneelpoeder

Bereiding van de stroop:
De stroop verwarmen en hierin de boter en suiker smelten.

Het maken van de stroopwafels:
Maak balletjes van het deeg van ca 30 g en bak deze ca 1½ minuut in een heet wafelijzer, zorg ervoor dat de wafel gaar is. Warme wafel met scherp mes horizontaal doorsnijden, warme stroop ertussen smeren.

Print deze pagina

Sluit dit venster