Fryske dûmkes taart (Taart van een beroemd Fries koekje “Duimpje”)


Kook ¼ ltr melk met ¼ pot Friesche Vlag stroop en 10 gestampte Fryske dûmkes. Los 10 gelatine­blaadjes op in koud water, doe ze bij de warme stroopmelk en roer tot ze opgelost zijn. Neem 4 eidooiers, doe deze in een kom en vermeng met een beetje warme stroopmelk, roer het glad met een garde. Doe de rest van de melk er bij en verwarm dit, maar niet laten koken! Laat het in een platte schaal afkoelen. Bedek de bodem van een springvorm met plakken cake. Zet de dûmkes rechtop tegen de rand. Druk de dûmkes in de cakebodem. Klop een ½ ltr slagroom tot yoghurt-dikte, doe er de koud geworden compositie bij en roer de massa glad. Giet deze in de vorm en laat dit opstijven in de koelkast. Snij de taart in punten, garneer met slagroom en het groen van munt.

Print deze pagina

Sluit dit venster